Coach at Work
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Coaching kan werkstress oplossen

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SWZ) heeft in 2014 bekend gemaakt dat hij  beroepsziekte nummer één gaat bestrijden met een plan van aanpak voor de komende vier jaar.

Werkstress heeft tal van oorzaken, schrijft Asscher aan de Tweede Kamer. Werknemers ervaren hoge werkdruk, maar ook discriminatie, geweld, pesterijen, seksuele intimidatie en geweld op de werkvloer komen regelmatig voor. Stress  kan ook ontstaan omdat een werknemer de zorg voor een ziek gezinslid moeilijk kan combineren met het werk. Ook de nasleep van een sterfgeval kan de balans tussen werk en privé verstoren.

Een coach kan een belangrijke rol spelen bij het oplossen van werkstress. Door het tijdig inschakelen van een personal coach wordt werkstress bespreekbaar gemaakt. Alleen daardoor wordt in vele gevallen werkstress al weggenomen. Ook ontstaat inzicht in de oorzaken van werkstress en kan een begeleidingstraject op maat worden ontwikkeld.

Laat u vrijblijvend informeren over wat Coach at Work voor U én uw bedrijf kan betekenen.